Dolar 32,2274
Euro 34,7950
Altın 2.422,19
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bolu 16°C
Az Bulutlu
Bolu
16°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 23°C
highfive
highfive

TÜRKİYE BİLARDO FEDERASYONU BAŞKANI ERCAN, BOLU’DA BİLARDO SALONU AÇILIŞINA KATILDI!

TÜRKİYE BİLARDO FEDERASYONU BAŞKANI ERCAN, BOLU’DA BİLARDO SALONU AÇILIŞINA KATILDI!
highfivehighfive highfive
A+
A-
28.04.2024
24
ABONE OL

Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan Bolu’da açıkladı: “Dünya şampiyonu olmak istiyoruz”

highfiveevyap

HABER MERKEZİ

highfive

Bolu’ya yapımı tamamlanan Bilardo salonunun açılışına katılan Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, 2024 yılında elde edilen başarıları ve hedeflerini açıkladı. Bilardo sporunda dünya kupası ve artistik şampiyonluk hedefleyen Türkiye, yeni tesisler ve rekorlarla adından söz ettiriyor.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Bolu’da yapımı tamamlanan Karaçayır Spor Kompleksi’nde yer alan yeni bilardo salonunun açılışına katıldı. Bolu’ya özel bir ziyaret gerçekleştiren Ercan, federasyonun 2024 yılına hızlı bir giriş yaptığını ve ilk üç ayda ona yakın madalya kazanarak büyük başarılar elde ettiklerini belirtti. Ercan, “Önümüzde Dünya Kupası ve Dünya Artistik Şampiyonası gibi büyük hedefler var. Geçtiğimiz yılki madalya sayımızı geçmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Türkiye’de bilardo sporunun büyümesi

Son on yılda Türkiye’de bilardo sporunun kayda değer bir gelişme gösterdiğini söyleyen Ercan, bu spor dalında dünya çapında tanınan büyük federasyonlardan biri haline geldiklerini ifade etti. 2016 yılında Antalya’da düzenlenen Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda kırılan dünya rekoru, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti. Ercan, bu başarının sadece teknik ve taktik gelişim değil, aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile mümkün olduğunu vurguladı.

Uluslararası alanda Türkiye’nin yükselişi

Başkan Ercan, Türkiye’nin son yıllarda düzenlediği uluslararası turnuvalarla bilardo sporunda önemli bir merkez haline geldiğini belirtti. Ankara’daki dünya standartlarındaki tesisler sayesinde, her sene düzenlenen dünya kupaları ve Avrupa şampiyonalarıyla Türkiye’nin bilardo organizasyonlarında dünyada öncü bir konuma yükseldiğini söyledi. “Hiçbir ülkede olmayan imkanlara sahibiz,” diyerek tesisleşme çalışmalarına değinen Ercan, her ilde yeni projelerin hayata geçirileceğini duyurdu.

Gençlere yatırım ve gelecek planları

Federasyonun genç sporculara verdiği önemi de dile getiren Ercan, gençlerin uluslararası alanda elde ettikleri başarıların, Türkiye’nin bilardo sporundaki geleceğini şekillendirdiğini belirtti. 2024 yılı için belirlenen hedeflere ulaşmak adına, federasyon olarak daha fazla yatırım yapılacağını ve uluslararası başarıların daha da artırılacağını ifade etti.

highfive
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.