Dolar 32,2611
Euro 34,6792
Altın 2.407,68
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bolu 23°C
Hafif Yağmurlu
Bolu
23°C
Hafif Yağmurlu
Per 21°C
Cum 14°C
Cts 14°C
Paz 17°C
highfive
highfive

EMEKLİ MAAŞLARINDA KRİTİK GÜN! DÜZENLEME HERKESİ KAPSAYACAK MI?

EMEKLİ MAAŞLARINDA KRİTİK GÜN! DÜZENLEME HERKESİ KAPSAYACAK MI?
highfivehighfive highfive
A+
A-
09.10.2023
538
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında emekli maaşlarına ilişkin düzenlemeye son halinin verilecek. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

highfiveevyap

Emekli maaşlarında kritik gün! Düzenleme herkesi kapsayacak mı? İşte zam için net tahmin

highfive

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantıda emekli maaşlarına ilişkin düzenleme masada olacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı

SSK, BAĞKUR VE MEMUR EMEKLİLERİNE ZAM DÜZENLEMESİ NE OLACAK?

 “Sayın Cumhurbaşkanı AK Parti Kongresi’nde her ne kadar emekli memura demiş olsa dahi tüm emeklilere ilişkin kapsamlı bir düzenleme yapılacak. Düzenleme hem SSK hem Bağkur hem de memur emeklilerini kapsıyor. Burada kapsamın geniş düşünülmesi gerekir.

Burada kapsam geniş olacağı için yetiştirilebilirse ara dönemde yetişmezse sene sonunda olacağını öngörüyoruz. Şu anda Kabine toplantısından sonra yapılacak açıklama önemli, beklentimiz en düşük emekli maaşının 7500 TL’den 10 bin TL’ye çıkarılması, daha sonra kapsamlı düzenlemenin yılbaşı itibarıyla yapılmasıdır.

 DÜZENLEME ARA DÖNEMDE Mİ YOKSA YIL SONUNDA MI YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Düzenlemenin ara dönemde mi yoksa yıl sonunda mı olacağına ilişkin kesin bir bilgimiz yok. Kabine toplantısı sonrası yapılacak açıklamada Bağkur’un 9 bin olan prim gününün 5 yıl düşürülerek 7200 güne indirilmesi gündemde. Düzenlemenin ara dönemde olması değil sene başında olmasını bekliyoruz.

SSK, BAĞKUR VE EMEKLİ MEMURA ZAM BEKLENTİNİZ NEDİR?

SSK ve Bağkur ve memur emeklisine ilişkin beklentimizde memur emeklilerini ayırmak gerekiyor. Çünkü memur emeklilerinde toplu sözleşme zammı söz konusu. SSK ve Bağkur emeklileri için ise 3 aylık enflasyon farkı yüzde 25.11 oranı şu anda ceplerinde. Memur emeklilerinde ise toplu sözleşme zammı var. Burada üç ayda oluşan yüzde 25.11’den haziran ve temmuz ayında eklenen yüzde 6 toplu sözleşme zammını çıkarıyoruz, 19 kalıyor. 19’un üzerine ise yüzde 15 toplu sözleşme zammını ekliyoruz. Burada toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 9’luk refah payı artışı var. Bu da yüzde 34’lük artışa tekabül ediyor. Memur emeklilerinin yüzde 34’lük zammı ceplerinde. Burada daha 3 aylık enflasyon daha gelecek. Bununla birlikte en az yüzde 40-45’lik artış olacağını tahmin ediyorum.”

highfive
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.