Dolar 32,2629
Euro 34,6694
Altın 2.405,36
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bolu 21°C
Açık
Bolu
21°C
Açık
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 12°C
highfive
highfive

DİŞ HASTANESİNDE BEKLEME SÜRESİ 3 AYA DÜŞTÜ

DİŞ HASTANESİNDE BEKLEME SÜRESİ 3 AYA DÜŞTÜ
highfivehighfive highfive
A+
A-
03.10.2023
379
ABONE OL

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Bolu’nun yanı sıra çevre illerden gelenlere diş sağlığı hizmeti sunuyor.

highfiveevyap

Dekan Prof. Dr. Ali Keleş, 4 ana bilim dalının birlikte hizmet verdiği entegre kliniğin geçen ay açılmasıyla fakülte bünyesindeki klinik sayısının 9’a yükseldiğini söyledi.

highfive

Entegre kliniğin özel muayenehane şartlarına sahip olduğunu belirten Keleş, fakültede aynı anda 222 hastanın bütün diş işlemlerinin yapıldığını kaydetti.

Keleş, en çok Düzce’den olmak üzere Karabük, Zonguldak, Bartın, Kocaeli, Sakarya, Ankara ve İstanbul’dan da hastaların olduğunu aktararak, “Tedaviye ulaşmak burada çok hızlı. Birçok bölümde hastayı randevu bile vermeden geldiği gün tedavisini yaparak gönderebiliyoruz. Bu çok önemli. Hastaların ulaşabilir bir yerde böyle bir fakülteye sahip olması, bizi tercih etmelerinde etkili oluyor.” diye konuştu.

Entegre kliniğe gelen hastanın diş taşı temizliğinin yapılmasının ardından tedavisine başlandığını anlatan Keleş, “Daha sonra dolgu, kanal tedavisi ve protezi burada tamamlanabilmektedir. Bu da erişkin bir hastanın ihtiyaç duyduğu tedavilerin yüzde 80-90 oranını oluşturuyor.” dedi.

Keleş, ortodonti kliniğinde hasta bekleme süresini 3 aya düşürdüklerini dile getirerek, “Niyetimiz 3 ay içinde Ocak ayına kadar bekleyen bütün hastalarımızın tedavisine başlayıp yeni hastalarımıza daha iyi hizmet verebilmek. Çevre illerden, diş hekimliği fakültelerinden ortodonti için bize sevk edilen hastalarımız var.” ifadesini kullandı.

Fakülteye 2021’de 100 bin, 2022’de 200 bin kişinin başvurduğunu belirterek, “2023 yılındaki hedefimiz de yeni kliniğin açılmasıyla 250 binleri görmek.” dedi.

Keleş, velilere, çocuklarının ağız ve diş sağlı konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulunarak, diş taramalarının yaptırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

highfive
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.